appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

'Vliegschaamte bestaat niet'

ANP
woensdag 6 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er komt een campagne tegen vliegschaamte. De International Air Transport Association merkt dat vooral in Noord-Europa minder gevlogen wordt uit duurzaamheidsoogpunt. Volgens druktemaker Pieter Derks is de campagne een volledig overbodige actie, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Pieter Derks - Vliegschaamte

"Hoe de campagne eruit gaat zien is nog niet duidelijk, maar vliegen moet weer cool worden", vertelt Derks. "Het is namelijk juist heel woke om te vliegen. Die campagne kan ik alvast kort voor u samenvatten: wat we hebben gedaan is vliegen, wat we doen is iets meer vliegen, en wat we willen gaan doen in de toekomst is nog veel meer vliegen." 

Vliegschaamte bestaat niet 

"Vliegschaamte bestaat niet", vertelt Derks. "Ik ken niemand met vliegschaamte. Mensen die gaan vliegen schamen zich niet, en mensen die zich ervoor zouden schamen vliegen niet. Ik voel ook geen schaamte als ik in een vliegtuig zit. Als ik de vliegbranche was zou ik gewoon stilletjes in een hoekje kruipen, want zolang er niemand werk maakt van een écht goed alternatief blijven de mensen heus wel voor vier tientjes naar Italië vliegen." 

Druktemaker Pieter Derks - Vliegschaamte

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1