appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Wie sjoemelt met zijn uitkering is eigenlijk een modelburger'

Pixabay
woensdag 30 oktober 2019 | BNNVARA | Job Moll

Gisteren diende een rechtszaak van een groep bezorgde burgers tegen de staat vanwege SyRi, een systeem om fraude met uitkeringen op te sporen. Druktemaker Pieter Derks vraagt zich in De Nieuws BV af of het opsporen van uitkeringsfraude opweegt tegen de bedragen die ermee worden terugverdiend.

Druktemaker Pieter Derks - Uitkeringsfraude

"Wat zijn wij Nederlanders toch een vreemd tegenstrijdig volkje", zegt Derks. "Make up your fucking mind, Nederland! Willem we dat er minder moorden worden gepleegd, dan moeten we ook willen dat iedereen die een keukenmes koopt vanaf dat moment 24 uur per dag met een cameraatje in de gaten wordt gehouden."

Achtervolgen, filmen en lastigvallen 

"Ik weet niet hoeveel mankracht en middelen er jaarlijks worden gestoken in het achtervolgen, filmen en lastigvallen van mensen die misschien een nachtje te vaak bij hun geliefde slapen", vertelt Derks. "Maar ik vraag me af of het opweegt  tegen de bedragen die ermee worden terugverdiend." 

Druktemaker Pieter Derks - Uitkeringsfraude

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1