appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Stientje van Veldhoven is als een kleuter die de magnetron bedient'

NPO Radio 1
dinsdag 29 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van D66 kwam vandaag met een tijdelijk plan voor het PFAS-probleem. Ze wil dat het RIVM snel met een nieuwe norm komt waardoor alle werkzaamheden kunnen worden hervat. Volgens druktemaker Marcel van Roosmalen is een 'ge-wel-dig' plan: "Als er een probleem is: bel Stientje van Velthoven van D66, dan gaat zij het regelen met de wetenschap."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - PFAS

Van Roosmalen: "Van Veldhoven is als een kleuter die de magnetron bedient. Het draait maar wat aan de knoppen en zegt als je je eten krijgt dat het lekker warm is. De methode van Van Veldhoven is de reden dat de boeren nu met een stikstofprobleem zitten." 

Aanpassen van de norm

"Dit doen alle regeringspartijen ook al jaren bij Schiphol. Ze pasten gewoon de norm aan, net zo lang tot het niet meer schadelijk is voor het milieu en ze dus weer mogen uitbreiden", zegt Van Roosmalen. "En dan maar hopen dat het vervelende Europa ons niet nog een keer lastig valt met regeltjes, die we zelf niet kunnen of durven te maken."  

Druktemaker Marcel van Roosmalen - PFAS

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1