appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

'Het is heftig dat het leed van de een, de ander zoveel geld oplevert'

Flickr
maandag 28 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisteren werd bekend dat het olijfgroene vest dat Kurt Cobain droeg, tijdens het beroemde Nirvana Unplugged-concert, is geveild. Druktemaker Ellen Deckwitz verbaast zich in De Nieuws BV over de geldbedragen die worden betaald voor collectors items. 

Druktemaker Ellen Deckwitz - Kurt Cobain

"Het verzamelen van dit soort aandenkens is een eeuwenoude traditie, maar toch zaten de tonnen die voor Cobains vest werden neergeteld mij dwars", vertelt Deckwitz. "Ik vrees dat die prijs zo hoog was vanwege Cobains vroege en heftige dood." 

Niet moreel verantwoord 

"Hoe tragischer en korter het leven van de beroemdheid was, hoe meer diens spullen opbrengen. En dat voelt niet moreel verantwoord", zegt Deckwitz. "Misschien ben ik naïef, we leven immers in een tijd waarin marktwerking allang van iedere vorm van ethiek is ontdaan. Ik vind het alsnog heftig dat het leed van de een, de ander zoveel geld oplevert." 

Druktemaker Ellen Deckwitz - Kurt Cobain

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1