appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Als de overheid zich met ons bemoeit, is het vanuit wantrouwen'

ANP
woensdag 23 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Minister Arie Slob liet deze week weten dat het bij grote lerarentekorten voortaan ook is toegestaan om ouders voor de klas te zetten. Druktemaker Pieter Derks geeft in De Nieuws BV zijn mening over het plan. 

Druktemaker Pieter Derks - Ouders voor de klas

"Ik ben me dus aan het voorbereiden op de eerste les die ik ga geven", vertelt Derks. "Waarschijnlijk wordt dat op 6 november, want dan gaan de leraren staken. Het is weer een staking op z'n leraars: om te beginnen op een woensdag, want dan zijn de leerlingen toch al 's middags vrij, en in plaats van massaal met schoolborden naar het Malieveld te gaan en daar hun nagels er overheen te trekken tot ze hun zin krijgen, worden leraren opgeroepen thuis te blijven."

Ruzie met de overheid 

"Geen schijn van kans dus. Dat lerarentekort blijft nog wel even bestaan", vertelt Derks. "En dus moet ik als vader aan de bak. Ik denk dat ik mijn les ga beginnen met uitleggen waarom de juf er vandaag niet is. Namelijk omdat ze ruzie heeft met de overheid. Ik wil gewoon even uitleggen dat het knap is dat de juf blijkbaar zo'n vertrouwen heeft in de overheid. Omdat dat absoluut niet wederzijds is. Als de overheid zich al besluit met ons te bemoeien, is het vanuit wantrouwen."

Druktemaker Pieter Derks - Ouders voor de klas

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1