appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

'Hij is een stuk rottend fruit dat naast de biobak is gegooid'

ANP
dinsdag 22 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vorige week begon Maurice Meeuwissen, PVV-fractievoorzitter in Rotterdam, een actie voor het behoud van zwarte piet. Marcel van Roosmalen geeft in De Nieuws BV zijn mening over de actie van de politicus. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Maurice Meeuwissen

"Maurice Meeuwissen is het levende afschrikwekkende voorbeeld van de gedachte dat het in de toekomst nog altijd erger kan dan het in het verleden geweest is", vertelt Van Roosmalen. "Als je nu nog actie voert voor zwarte piet, omdat je als volwassen vrijwilliger een overgangsperiode nodig hebt om te wennen aan de 21ste eeuw, is Maurice Meeuwissen je beste vriend. En dat wil je niet." 

Een stuk rottend fruit 

"Hij is als een bloem die ze per ongeluk in de vaas hebben laten staan", vertelt Van Roosmalen. "Een stuk rottend fruit dat per ongeluk naast de biobak is gegooid, een restproduct dat met korting in de bak van de Action ligt. Hij kan daar waarschijnlijk zelf niets aan doen, dit is wat je krijgt als je mest gooit op een tuintje met minderwaardigheidscomplex." 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Maurice Meeuwissen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1