appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'Het lijkt me beter me niet over Martin Garrix uit te spreken'

ANP
donderdag 17 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De komende dagen staat onze hoofdstad weer in het teken van het Amsterdam Dance Event. Druktemaker Dolf Jansen kreeg in de voorbereiding op het evenement een vreemd journalistiek verzoek. Hij vertelt erover in De Nieuws BV. 

Druktemaker Dolf Jansen - DJ

"Ik kreeg van de week een verzoek binnen dat me deed grijnzen", vertelt Jansen. "Een journalist van Nieuwe Revu schreef wegens het uitbreken van het Amsterdam Dance Event een groot portret over Martin Garrix. Omdat mijn initialen DJ zijn, was hij benieuwd of ik mijn licht wilde laten schijnen over housemuziek."

Jansen: "Ik weet alleen niet of het een bestaande en wellicht succesvolle journalistieke methode is, dat je een bron of een deskundige puur uitzoekt op zijn initialen." 

Trance en beats per minute 

"Ik besloot mij niet te wagen aan trance, beats per minute of de fascinerende invloed van een band als Kraftwerk op het housegeluid", vertelt Jansen. "Ik antwoordde als volgt op het verzoek: 'omdat ik eigenlijk Rudolf Ignatius Victor Maria heet, lijkt het me beter me niet over Garrix en zijn house uit te spreken. Als je ooit een artikel schrijft over het RIVM ben ik vanzelfsprekend wel beschikbaar.'" 

Druktemaker Dolf Jansen - DJ

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1