appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

'Leuker kunnen we het leven niet maken, wel dragelijker'

Pixabay
maandag 14 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Druktemaker Ellen Deckwitz roept in De Nieuws BV op om tijdens de donkere herfstdagen beter op elkaar te letten. "We leven in een tijd waarin we een beetje op elkaar moeten passen, er is immers al zoveel negativiteit."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Stoktober

"De 'ok' zit in de maand en we weten inmiddels allemaal wat dat betekent: het leven wordt met de dag weer een tikje zwaarder", vertelt Deckwitz. "De effecten van de zomer zijn inmiddels allang uitgewerkt, iedere ochtend beginnen we bleek en vooral levensmoe aan onze taken. Het wordt eerder donker, het is koud en snakkend naar serotonine kruipen we door de dagen."

Stoktober 

"Respecteer elkaars grenzen, voorkom dat we onverdoofd elkaars voortanden verwijderen en stel landelijk het gebruik van het woord 'stok' als toverwoord in om elkaar een beetje ademruimte te geven in dit soort donkere tijden", vertelt Deckwitz. "Laten we een beetje op elkaar passen. Van oktober naar stoktober, want leuker kunnen we het leven momenteel niet maken, maar wel dragelijker."

{audiofragment audio="366479" caption="Druktemaker Ellen Deckwitz - Stoktober" 

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1