appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Verhalen
STER Advertentie

'Het woord 'ofzo' is levensgevaarlijk'

Pixabay
maandag 7 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het is de week van het Nederlands en daarom brengt druktemaker Ellen Deckwitz in De Nieuws BV onze taal extra onder de aandacht. Het Nederlands genereert volgens haar talloze intrigerende woorden, maar er zit ook een heel gevaarlijk woord tussen. 

Ellen Deckwitz - Het gevaarlijkste woord aller tijden

Taal is naast een balsem voor de trommelvliezen en de geest ook niet zonder risico's, vertelt Deckwitz. "Daarom wil ik even met u stilstaan bij het aller-aller-aller-gevaarlijkste woord dat het Nederlands rijk is. Het is geen scheldwoord, beledigt niemand en telt slechts vier letters waarvan bovendien 50% dezelfde, maar de impact op de gebruiker kan niet worden onderschat. Houd u vast." 

Het gaat om het woord 'ofzo', vertelt Deckwitz. "Ofzo kan een levensgevaarlijk woord zijn wanneer je haar gebruikt om een zin mee te eindigen. Ik hoor regelmatig iemand iets heel slims zeggen en dat vervolgens weer afzwakken door de boodschap met 'ofzo' af te sluiten. Het probleem is dat je ermee je geloofwaardigheid in twijfel trekt. En dat is zonde." 

Ellen Deckwitz - Het gevaarlijkste woord aller tijden

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1