appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Eindelijk krijgen we een kijkje in het hoofd van Rutte'

ANP
dinsdag 10 september 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Maandag bracht NRC naar buiten dat de overheid al ruim dertig jaar dubbel betaalt aan het onderhoud van de koninklijke paleizen. Marcel van Roosmalen werpt in De Nieuws BV zijn blik op de kwestie.  

Marcel van Roosmalen - Ingewikkelde dingen

Van Roosmalen begreep minister-president Rutte wel toen hij verklaarde dat het allemaal verschrikkelijk ingewikkeld is met al die bedragen. "Rutte zou er nog een keer naar laten kijken, hopeloos natuurlijk. Daarvoor is het veel te ingewikkeld met al dat geld dat door ambtenaren - zij weer - van het ene potje naar het andere potje is gebracht, maar een ding wist hij op voorhand al wel zeker: de koninklijke familie kan er niets aan doen." 

Koekhappen en bankieren 

Het klotst de koninklijke familie toch al over de schoenen qua activiteiten, vertelt Van Roosmalen. "Koekhappen, naar Saoedi-ArabiĆ«, kersttoespraak voorbereiden, verhuizen van het ene paleis naar het andere, de kinderen naar school en Prinsjesdag komt er weer aan. Als je dan 's avonds zit te bankieren ga je kapot." 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Ingewikkelde dingen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1