appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

'Tijd voor ballenbak waar lachgasgebruikende pubers onderling hun hersenen mogen frituren?'

ANP
woensdag 7 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er is een drugsepidemie gaande in Amsterdam. Op het Leidseplein, het Rembrandtplein en de Wallen is de verkoop van lachgas bloedserieus geworden. En Amsterdam is niet de enige plek. In heel Nederland worstelen gemeenten met een lachgas probleem. Daarvoor brengt Cesar Majorana in De Nieuws BV een oplossing. 

Druktemaker Cesar Majorana - Lachgas

"Lachgas maakt mensen blijkbaar dom genoeg om te vergeten hoe prullenbakken werken", zegt Cesar. "Ik loop door mijn straat en kan de metalen lachgaspatronen en het gebruikte ballonnen langs de stoepen niet eens meer tellen. Het lijkt alsof er iedere nacht een oorlog uitbreekt waar we ‘s ochtends de schade van zien. En dit is dus niet illegaal."

Kilo's afval

Voor de kilo's afval van lachgas en ook de geluidsoverlast die de gebruikers veroorzaken heeft Cesar een oplossing: "We hebben een coffeeshop voor onze soft-drugs, we hebben cafe's en clubs voor de alcohol. Is het niet tijd voor een ballenbak waar de lachgasgebruikende pubers onderling als kwijlende hyena’s hun hersenen mogen frituren? 

Druktemaker Cesar Majorana - Lachgas

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1