appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Een beetje samenleving is juist gebaat bij humor, vooral als die over religie gaat'

Zwarte Cross/Sevn Alias
dinsdag 23 juli 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Ophef dit weekend over teksten op borden bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, De Achterhoek. De teksten waren: 'Leve de kleurling' en 'Allah's afbakbar'. Niemand was oprecht gekwetst denkt druktemaker Marcel van Roosmalen. Toch besloot rapper Sevn Alias actie te ondernemen en plaatste de teksten op Instagram. Reden voor de druktemaker om in De Nieuws BV eens naar de teksten van de rapper te kijken.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zwarte Cross

Marcel: "Ik was de eerste niet die daarna even door de teksten van rapper Sevn Alias ging scrollen. Slecht geschreven, onbegrijpelijke shit, maar dat is een particuliere opvatting, maar ook vrouwonvriendelijk en vooral anti-semitisch. Wat bedoelt hij met: want ik stack die money als een fucking Jood?"

De samenleving is volgens Marcel wel gebaat bij humor over religie zo af en toe. "Jammer dat de Zwarte Cross excuses aanbood voor humor, een beetje samenleving is juist gebaat bij humor vooral als die over religie gaat. Ze handelden uit paniek, omdat we nu eenmaal in een tijd leven dat gekwetstheid boven alles gaat."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zwarte Cross

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1