appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Doc
STER Advertentie

We kunnen er niet omheen dat we varkens enkel zien als een economisch gegeven

ANP
maandag 8 juli 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Regelmatig zorgt een stalbrand voor de dood van duizenden dieren. In De Nieuws BV zegt Dolf Jansen dat ons systeem niet helemaal gezond is. "Natuurlijk, ik weet het, er zijn ook heel veel agrariĆ«rs die heel erg hun best doen, maar elke keer als we het mis zien gaan worden we geacht het als incident te zien."

Druktemaker Dolf Jansen - Een Dansend Varken

100.000 kippen die omkomen door een stalbrand. Dat is volgens Dolf Jansen geen economisch dingetje, of een tegenslag voor de boer, dat zijn 100.000 levende wezens die verbranden.

Jansen: "Het gebeurt weer en weer en steeds weer. Een systeem dat alleen overeind kan blijven ten koste van stalbranden en extreme misstanden in slachthuizen, die we alleen via illegaal gemaakte opnames tot ons kunnen krijgen, dat kan geen gezond systeem zijn".

Druktemaker Dolf Jansen - Een Dansend Varken

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1