appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Behandel je bezorgde burgers niet als debielen, je zult zien dat je dan meer bereikt'

ANP
vrijdag 21 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Recentelijk kwam de 68-jarige Rinia Chitanie om het leven door geweld in Buitenveldert. Veel later werd bekend gemaakt dat dader een 20-jarige statushouder is. In De Nieuws BV vraagt Kees van Amstel zich af of het verstandig is om als overheid soms dingen geheim houden of de zaken een beetje te verbloemen om zo de lieve vrede te bewaren.

Druktemaker Kees van Amstel - Eerlijkheid
Iedereen voelde op z’n klompen aan dat dit nieuws het medemenselijke asielbeleid van burgemeester Halsema en haar Groene Brigade niet goed uitkwam. Kees van Amstel snapt het ook wel: "Plaatselijke overheden zijn als de dood dat ze door slechte pers hun statushouders nergens meer kwijt kunnen en dat alles steevast veel te vrolijk wordt gecommuniceerd."

"Een goedbedoeld plan mag mislukken, maar ga er niet geheimzinnig over doen, dat is wat iedereen zo wantrouwend maakt. Femke en gemeente Amsterdam eerlijk over alle feiten. En behandel je bezorgde burgers niet als debielen. Je zult zien dat je dan meer bereikt bij ze dan nu", zegt Kees. 

Druktemaker Kees van Amstel - Eerlijkheid

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1