appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Kinderen krijgen seksuele voorlichting op school, maar waarom dan ook geen doodsvoorlichting?

Pixabay
donderdag 20 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Over seks kunnen we in de kroeg uren lullen, maar breng het gesprek op wat voor urn je straks wilt en de hele sfeer is direct weg. In De Nieuws BV pleit Ellen Deckwitz voor doodsvoorlichting. 

Druktemaker Ellen Deckwitz - Doodsvoorlichting

Ellen Deckwitz vindt dat kinderen naast seksuele voorlichting ook doodsvoorlichting moeten krijgen. "Ze moeten worden geïnformeerd over hoe het leven zowel onstaat, als afloopt. Leer ze erover te denken, erover te praten en kap met er doekjes om te winden. Leren omgaan met de dood is hetzelfde als leren omgaan met de Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker."

Het onvermogen om het over de dood te kunnen en durven hebben, ziet Ellen Deckwitz overal om zich heen. "We nemen niet meer de tijd om te rouwen. In eerdere eeuwen kon men tot vier jaar lang de tijd nemen om een overledene te betreuren, tegenwoordig heb ik toch het gevoel dat er van nabestaanden veel te snel wordt verwacht dat ze weer in het zadel zitten."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Doodsvoorlichting

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1