appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het feit dat deze beslissing door voor- en tegenstanders 'radicaal' wordt genoemd, zou alarmbellen moeten doen rinkelen'

ANP
woensdag 19 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er blijkt een bijzonder eenvoudige manier te zijn om meer vrouwen op de werkvloer te krijgen: meer vrouwen aannemen. Dit gaat de TU Eindhoven de komende anderhalf jaar doen. In De Nieuws BV verbaast Pieter Derks zich erover dat mensen dit 'radicaal' vinden. 

Druktemaker Pieter Derks - Radicaal

Als iets doen aan een probleem in plaats van erover vergaderen als radicaal wordt beschouwd, gaan we volgens Pieter Derks natuurlijk nooit meer één stap vooruit komen. Een ander voorbeeld is de KVNB, die de vergoeding voor de vrouwen gelijk wil trekken met die van de mannen.

Pieter: "Niet door die van de mannen te verlagen, stel je voor, Frenkie de Jong moet natuurlijk wel gewoon boodschappen kunnen doen en Barcelona is een dure stad. Door die voor de vrouwen te verhogen, en geleidelijk, in vier jaar tijd. Wat er ingewikkeld is aan iets vandaag nog gelijk trekken weet ik niet, maar het bewijst maar weer dat de lat voor 'een radicale beslissing' niet bijzonder hoog ligt op het moment".

Druktemaker Pieter Derks - Radicaal

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1