Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Waarom zou je gif gebruiken op een voetbalveld?'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Waarom zou je gif gebruiken op een voetbalveld?'

Het gifvrij maken van sportvelden, in 2020 moeten alle Nederlandse sportvelden beheerd worden zonder chemicaliën te gebruiken. Waarom zou je überhaupt gif gebruiken op een voetbalveld? Dat vraagt druktemaker Pieter Derks zich af in De Nieuws BV.

"Gif, dat iets om in een appel te spuiten als je je stiefdochter dood wil hebben omdat ze bij zeven dwergen in het bos is ingetrokken", zegt Pieter. "Gif, dat gebruiken sommige boeren omdat ze bang zijn dat anders de oogst mislukt. Gif, dat iets dat je tegenkomt in de mailtjes die Jesse Klaver aan alle GroenLinks-leden stuurt als hij iemand uit de fractie heeft geflikkerd, omdat diegene een gesprek stiekem heeft opgenomen, tot woede van Klaver."

"Wat ik overigens een goede ontwikkeling vind, dat Jesse Klaver niet meer wil worden opgenomen. Had hij misschien ook kunnen bedenken vóórdat hij zich in z'n eikeltjespyjama liet filmen, maar goed. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen. Hoe dan ook, gif, op een voetbalveld. Waarom zou je in godsnaam?"

Typerend voor hoe hardleers we zijn

Volgens Pieter is het ook typerend voor hoe hardleers wij mensen zijn. "Wetenschappers zeggen dat we in de zesde massa-uitstervingsgolf zitten en voetbalvelden worden ondertussen vrolijk met RoundUp of andere rommel besprenkeld."

Druktemaker Pieter Derks - Gif op voetbalvelden

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie