Opinie & Commentaar
BNNVARA

'De zogenaamde betrokkenheid die Burger King toont komt niet voort uit mededogen maar uit winstbejag'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De zogenaamde betrokkenheid die Burger King toont komt niet voort uit mededogen maar uit winstbejag'

Burger King lanceerde afgelopen week in Amerika de zogenaamde Real Meal: een menu dat een antwoord wil zijn op het bekende Happy Meal van McDonald's, waarmee de Burger King wil benadrukken dat niemand de hele tijd happy is. In De Nieuws BV voelde Ellen Deckwitz zich vooral levensmoe na het ontdekken van de campagne.

Want volgens Ellen Deckwitz komt de zogenaamde betrokkenheid die Burger King toont natuurlijk niet voort uit mededogen maar simpelweg uit winstbejag en imagobuilding. "Fast food is funest voor je stemming. Goed, de eerste vijf minuten na zo’n burger zijn orgastisch, maar daarna stort je bloedsuikerspiegel in, fossileren je nieren, zegt je darmflora superdoei en uiteindelijk bevat je lijf meer conserveringsmiddelen dan Toetankhamon."

"Als de Burger King echt iets had willen doen voor de mondiale geestelijke gezondheid, had ze beter een menu op de markt gebracht dat bol staat van voeding die goed is voor het brein en dus voor het gemoed zoals avocadoburgers, linzenmilkshakes of frietjes bestrooid met prozac", zegt Ellen.

Druktemaker Ellen Deckwitz - Real Meal

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie