appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

'Ik gun iedereen een instortende woningmarkt'

Pixabay
dinsdag 7 mei 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Betaalbare woningen voor middeninkomens in Amsterdam? Dat zit er tot nu toe niet echt in. Per maand wordt Amsterdam ontoegankelijker voor "wat we maar voor het gemak de gewone mensen noemen. Onze hoofdstad is verworden tot een plaats voor speculanten, voor de rijksten en voor de armsten, want aan sociale woningbouw wordt wel gedacht", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Wonen in Amsterdam

Amsterdam is leuker dan de Zaanstreek als je het Marcel vraagt: "Wat doen mensen die zijn uitgeweken naar andere plaatsen uiteindelijk allemaal: die gaan elkaar opzoeken en zich hardop afvragen waarom ze eigenlijk in Amsterdam zouden willen wonen. Behalve de mensen die in de Zaanstreek zijn gaan wonen dan, die begrijpen heus nog wel waarom Amsterdam leuker is."

Maar van de Amsterdammers die zichzelf zo gelukkig prijzen dat ze in de stad wonen, is hij wel een beetje klaar: "Jahaa, jullie hebben heel veel geluk gehad. In gedachten gunde ik ze nog veel meer toeristen, Nutella-winkels, nog meer festivals en hoge parkeertarieven want dat zijn zo’n beetje de problemen, maar meer nog gun ik iedereen een instortende woningmarkt."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Wonen in Amsterdam

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1