appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'De Britten zijn niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen'

ANP
donderdag 11 april 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Eerst vond Marcel van Roosmalen het jammer dat de Britten de EU verlaten: "Vanwege de bevrijding, hun cultuur en tradities en zo, maar inmiddels is die sympathie geheel vervlogen". In De Nieuws BV zegt hij: "Britten denken alleen maar aan zichzelf. Ze zijn dom nationalistisch. Dat was vroeger al zo met al die kolonies van ze, maar de laatste tijd is het erger dan ooit".

Druktemaker Marcel van Roosmalen - De Britten

Voor 31 oktober moet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zijn geregeld. Marcel ziet de Brexit "als een huwelijk waarin een van de echtelieden aankondigt te gaan, maar ondertussen wel weigert om haar koffers te pakken omdat ze niet weet hoeveel ze mee mag nemen".

"Eigenlijk zijn de Britten niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. We zouden ze onder curatele moeten stellen, er een gouw of een graafschap van maken. Zelfs Jan Peter Balkende zou beter voor ze zorgen dan ze zelf kunnen."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - De Britten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1