appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

ING werkte criminelen niet tegen: 'Het was heerlijk bankieren'

ANP
dinsdag 4 september 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Terwijl een 27-jarige pizzabakker uit Zwolle acht weken de cel in moet voor witwassen, kan ING jarenlange witwas-praktijken afdoen met een schikking van 775 miljoen euro." Druktemaker Marcel van Roosmalen heeft op school geleerd dat je een bedrijf waar honderden miljoenen worden witgewassen best een criminele organisatie mag noemen.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zomaar een krantenknipsel

Het hoofd van ING, Ralph Hamers, werd begin dit jaar door collega-topmannen nog vergeleken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Echter bestuurde Hamers jarenlang een bank waar criminelen in tegenstelling tot gewone klanten niet werden tegengewerkt. "Integendeel: het was er heerlijk bankieren", zegt Marcel van Roosmalen.

De bank laat in een reactie weten spijt te hebben. ''Spijt, een woord zonder consequenties. Een beetje zoals Ronaldo die het betreurt dat hij nog niet heeft gescoord namens Juventus. Ze hebben bij ING zoveel spijt dat Hamers dit jaar geen variabele bonus krijgt. Ik moest die zin uit het persbericht twee keer lezen om het te geloven. De topmannen hebben zoveel spijt dat ze afzien van een bonus.''

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zomaar een krantenknipsel

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1