Wetenschap & Techniek
AVROTROS

Robbert Dijkgraaf: 'De stroomversnelling in de wetenschap vindt nú plaats'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Robbert Dijkgraaf: 'De stroomversnelling in de wetenschap vindt nú plaats'

We leven in een revolutionaire tijd, volgens prof. dr. Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton. "De stroomversnelling in de wetenschap vindt nú plaats”, zegt hij in dr Kelder en Co.

"Als mensen over honderd jaar terugkijken op dit moment, dank denken ze: 'wauw, 2020. Dat was pas een spannende tijd.'" Met alle moderne technologieën die wetenschappers tegenwoordig voorhanden hebben is de wetenschap volgens Dijkgraaf op een soort keerpunt terecht gekomen.

Oceaan van mogelijkheden

We komen van een rivier met beperkingen en stromen een oceaan van mogelijkheden binnen, zegt hij in zijn lezing op de Bilderbergconferentie.

Dr Kelder op locatie: de Bilderbergconferentie

Dit gesprek is afkomstig uit de locatie-uitzending vanaf Hotel de Bilderberg in Oosterbeek: de jaarlijkse netwerkgelegenheid van bedrijfsleven en politiek. Ook te gast zijn Joris Luyendijk en Kees van Lede. Beluister de hele uitzending terug in Jortcast #197.

{podcast audio="124550" caption="Jortcast#197 - De Bilderbergconferentie: dr Kelder op locatie" }

“Wetenschap is een klein beetje als het leggen van een puzzel: je begint met de makkelijke stukjes aan de rand. Maar we gaan nu veel meer naar zaken van grote complexiteit”, aldus Dijkgraaf. "Het spannende van de moderne technologie is dat het veel meer het hart van onze samenleving gaat raken, en veel meer impact gaat hebben."

Robbert Dijkgraaf

Ster advertentie
Ster advertentie