Wetenschap & Techniek
NOSNTR

Wordt Column het nieuwe sociale netwerk voor de rijken en slimmen?

foto: pixabayfoto: pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt Column het nieuwe sociale netwerk voor de rijken en slimmen?

"Het sociale netwerk dat iedereen slimmer gaat maken', zo pitchen de oprichters hun nieuwe sociale netwerk Column. Het netwerk zou zich moeten gaan centreren rond invloedrijke denkers, wetenschappers en acteurs - maar iedereen kan meedoen.

Jongeren knappen juist op van sociale media

Je kunt je alvast opgeven, maar het is de vraag of je door de selectieprocedure komt. Het idee is om communities te bouwen rond bekende mensen, waaronder Tesla-topman Elon Musk, acteur Leonardo DiCaprio en geneticus George Church. In hun 'column' moet exclusieve, kwalitatief hoogwaardige content worden uitgewisseld - in tegenstelling tot de veelal laagwaardige content op netwerken als facebook en twitter.

Maar zover is het nog niet. Bovengenoemde namen hebben hun medewerking nog niet toegezegd, en het geld moet nog worden binnengeharkt. Dat het plan toch al naar buiten is gekomen, is te danken aan Technology Review. Dat techblad kreeg inzage in het plan (online als pdf te bekijken) met het verzoek partner van het netwerk te worden, maar besloot alvast tot publicatie.

Honger naar kennis

Het is dus nog even afwachten of het netwerk er daadwerkelijk gaat komen. Maar het plan past wel in een bredere trend waarin inhoud boven vermaak wordt gesteld. Podcasts met urenlange, diepgaande gesprekken (zoals deze, deze en deze) hebben een miljoenenpubliek, en online cursussen floreren. Ook websites met verdiepende inhoud doen het goed. De mensen achter Column gokken er waarschijnlijk op dat er ruimte is voor een daarbij aansluitend sociaal netwerk.

NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap

Dagelijks tussen 17.00 en 18.30 uur in Nieuws en Co
Iedere werkdag van 02.00 tot 04.00 uur in Focus
En wanneer je maar wil in de podcast Focus Wetenschap

Ster advertentie
Ster advertentie