Wetenschap & Techniek
NTR

Rick Pastoor: 'E-mail is zoals jeuk, als je harder krabt gaat het harder jeuken'

foto: Grip, Rick Pastoorfoto: Grip, Rick Pastoor
  1. Nieuwschevron right
  2. Rick Pastoor: 'E-mail is zoals jeuk, als je harder krabt gaat het harder jeuken'

Email is verslavend, vaak ook nutteloos en het is net als jeuk: als je harder krabt gaat het harder jeuken. De 30-jarige Rick Pastoor schreef het boek Grip: Het geheim van slim werken. Hij was te gast in het programma Focus voor het onderdeel en podcast Lezen in het Donker.

Lezen in het Donker met Rick Pastoor

Het is best gek dat we nooit écht hebben leren werken. Hoe houden we ons staande in deze tijd van voortdurende bereikbaarheid? Uitpuilende mailboxen, overvolle agenda’s en eindeloze takenlijsten. Hoe bewaar je het overzicht? En nog veel belangrijker: hoe zorgen we ervoor dat we toekomen aan de plannen de we wel hebben, maar niet uitvoeren.

Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben en een van hen is Rick Pastoor. Hij is werkzaam als Hoofd Product bij Blendle, maar schreef ook een boek. In dit boek deelt hij zijn razend slimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn no-nonsense aanpak leert je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt.

Haal meer uit je leven

"Zou je niet eens wat rustiger aan doen?", je kan weinig dingen zeggen die Rick Pastoor niet meer irriteert. Mensen zijn te bang geworden voor een burn-out en denken daarom dat ze bij voorzorg het extra stapje niet kunnen zetten. Hij vindt dat je juist meer uit je leven kunt halen. De boodschap: "Het is leuk, maar het kan leuker" motiveert hem.

Gezond ontwikkelen

Aan de andere kant moet je er ook voor zorgen, dat je niet onder de druk doorgaat. Je moet jezelf gezond ontwikkelen. Voel je bij jezelf dat het gezond is wat je doet? Door de snelheid waarmee je leeft ga je hier makkelijk aan voorbij en Pastoor betoogt dat je na moet denken over je stressniveau. Het boek is eigenlijk een handleiding voor Rick Pastoor zelf. Hij heeft de neiging om constant de randjes op te zoeken en heeft dit werkbaar proberen te maken voor anderen. Grip zorgt voor grip op je werk, grip op je jaar en grip op je leven.

Bekijk ook:

Ster advertentie
Ster advertentie