Wetenschap & Techniek
NTR

Hoe Auke-Florian de radiostudio in een museum veranderde

foto: Focusfoto: Focus
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Auke-Florian de radiostudio in een museum veranderde

Leeuwentongen, opgezette vogels en een inktvis op sterk water. De redactie van nachtprogramma Focus werd niet teleurgesteld toen ze bioloog Auke-Florian Hiemstra vroegen wat interessante spulletjes mee te nemen naar de studio.

Auke-Florian, die bioloog is bij museum Naturalis, is gek op dieren. Bij hem thuis staat het dan ook vol met bijzondere objecten uit de natuur, vertelt hij. "Mijn huis is bijna een dependence van Naturalis, een mini-Naturalis."

Een selectie van dat rariteitenkabinet mocht mee naar de studio, van een opgezette Noordse stormvogel tot verschillende soorten octopussen.

Objecten met een verhaal

Waarom verzamelt hij die spullen eigenlijk zo graag? "Het zijn allemaal objecten met een verhaal, dat niet alleen leuk is om te vertellen, maar ook belangrijk", legt hij uit.

"Het is een belangrijke tijd om als bioloog te vertellen over de natuur. En wat is mooier dan ergens over te vertellen met een object erbij? Als je het hebt over het plasticprobleem, en je hebt een beest op tafel staan dat ook echt geraakt wordt door dat probleem, dan komt de boodschap denk ik nog beter aan."

In Focus vertelt Auke-Florian meer over de bijzondere objecten, zijn lievelingsdier – de nautilus – en zijn fascinatie voor de natuur.

Auke Florian Hiemstra


NPO Radio 1 houdt je dagelijks op de hoogte over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap

Maandag t/m vrijdag rond 16.20 uur in Nieuws en Co
Iedere werkdag van 02.00 tot 04.00 uur in Focus
En wanneer je maar wilt in de podcast Focus Wetenschap

Ster advertentie
Ster advertentie