In Beiroet hebben mensen 300 dollar over voor een taart

foto: Instagram tsquare cakesfoto: Instagram tsquare cakes
  1. Nieuwschevron right
  2. In Beiroet hebben mensen 300 dollar over voor een taart

[KRO-NCRV] De taartenwinkel van ondernemer Sabine Cassia is een daverend succes. De extreem luxe taarten in haar winkel in Beiroet (Libanon) zijn niet goedkoop: honderden dollars moeten ervoor neergeteld worden. Maar de Libanezen houden van een feestje en Sabine Cassia komt om in het werk.

Over leven in de stad

In deze serie gaan zeven NPO Radio 1-verslaggevers naar zeven wereldsteden. Hier lees je de bijzondere verhalen van deze wereldburgers, die een groter geheel vertegenwoordigen. Deze week: verslaggever Martijn Grimmius in Beiroet, Libanon.

Sabine Cassia, ondernemer

Cassia: ''Libanezen houden ervan om iets te vieren. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze vinden wel een gelegenheid. Een bruiloft, een doop, een eerste tandje van een kind, de eerste maand van een kind, het eerste halfjaar van een kind. En natuurlijk hoort daar een taart bij!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben geboren in Frankrijk en twintig jaar geleden ben ik in Beiroet begonnen met een winkel met heel exclusieve taarten. Alles wordt met de hand gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Miniatuurfiguurtjes van Disney, een metershoge taart met engelenvleugels; als de klant een wens heeft, proberen wij hem uit te voeren."

"Een gemiddelde taart kost al gauw zo’n 250 dollar, want kleine taarten worden hier niet gemaakt. Libanezen houden ervan om met veel mensen een feest te vieren. Een bruiloft met 150 mensen wordt gezien als een kleine bruiloft. Met name in de zomer is het hier topdrukte. Dan komen veel geëmigreerde Libanezen terug om een bruiloft of een ander feest in hun geboorteland te vieren."

"Sommige klanten komen hier al sinds de opening, twintig jaar geleden. Het is mijn grootste uitdaging om hen te blijven verrassen, hoewel dat niet altijd makkelijk is. Gewoon is niet goed genoeg. De taart moet altijd nóg mooier, nóg origineler en nóg grappiger. Met name voor kindertaarten ligt de lat heel hoog. Kinderen zijn vaak de koning hier. Ouders durven nauwelijks nee te zeggen, dat is in Frankrijk wel anders.''

Over leven in de stad is elke werkdag te horen op NPO Radio 1, rond 10.30 uur. Lees hier meer verhalen van wereldburgers en kijk of luister hier alle reportages uit Beirut.

Ster advertentie
Ster advertentie