Het schoonheidsideaal van Medellín: brede heupen en opgespoten lippen

foto: Sytske Jellemafoto: Sytske Jellema
  1. Nieuwschevron right
  2. Het schoonheidsideaal van Medellín: brede heupen en opgespoten lippen

[KRO-NCRV] Medellín staat bekend om haar mooie vrouwen. Schoonheid wordt al op jonge leeftijd erg belangrijk gevonden en een chirurgische ingreep om de minpunten weg te strijken, wordt niet geschuwd. Esthetische klinieken springen als paddenstoelen uit de grond, terwijl de controle op illegale praktijken achterblijft, met alle gevolgen van dien. Verslaggever Sytske Jellema spreekt met Lina Perez, die veel geld besteedt aan haar uiterlijk.

Over leven in de stad

In deze serie gaan zeven NPO Radio 1-verslaggevers naar zeven wereldsteden. Hier lees je de bijzondere verhalen van deze wereldburgers, die een groter geheel vertegenwoordigen. Deze week: verslaggever Sytske Jellema vanuit Medellín, Colombia.

Lina Perez (28) besteedde 40 miljoen pesos (10.000 euro) aan plastische chirurgie

Perez: "Na de borstvoeding van mijn kinderen, waren er theezakjes overgebleven. En dat wilde ik niet meer. Toen ik eenmaal begon met plastische chirurgie, kon ik niet meer stoppen, omdat ik een perfectionist ben."

"Vandaag zit ik in de stoel bij de plastisch chirurg, om naar mijn recent verbouwde neus en opgespoten lippen te kijken. Het is prachtig geworden, maar ik kan mijn lippen niet meer tuiten en sluiten."

"Vrouwen met grote borsten, stevige heupen, ze zien er sexy uit, kleden zich heel goed en zijn elegant. Dat is het stereotype vrouw uit Medellín. Het komt vanuit de geschiedenis, de jaren 80, waarin de Narcos de dienst uitmaakten. Ons uiterlijk was toen erg belangrijk om hoger op de sociale ladder te komen en een beter leven te krijgen. Tot aan de dag van vandaag, is het mode."

"Ik ben dolblij met mijn nieuwe lippen en nieuwe neus. Maar nu is het echt genoeg. Dit was de laatste ingreep."

Over leven in de stad is elke werkdag te horen op NPO Radio 1, rond 10.30 uur. Lees hier meer verhalen van wereldburgers en luister of kijk hier de reportage.

Ster advertentie
Ster advertentie