Semmy Schilt wil meer aandacht voor beweging voor kinderen

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Semmy Schilt wil meer aandacht voor beweging voor kinderen

Het hoeft van kickbokser Semmy Schilt niet per se in de klas, maar kinderen moeten blijven bewegen, ook in hun vrije tijd. Het geeft 'ruimte in de koppies' als ze zich even kunnen uitleven. Beter dan thuis gaan zitten computeren, aldus de boomlange vechter.

Semmy Schilt was te gast in de speciale thema-uitzending vanuit Assen van De Nieuws BV. De voormalige K1 en Glory kampioen was aanwezig om een speciale bewegingsles te geven aan de kinderen van basisschool Het Kompas. Natuurlijk werd er ook geoefend op een aantal zelfverdedigingsbewegingen.

Hij begrijpt wel dat ouders niet meteen staan te springen om hun kinderen op een vechtsport te zetten, maar "door te weten wat je kunt, kun je ook zelf je grenzen ontdekken." Het is volgens Schilt dus zeker niet zo dat vechtsporten tot agressie leiden, eerder andersom: het is een uitlaatklep. Dat is het reguleren van dit soort impulsen.

Volgens Schilt is het ook niet enkel de taak van school om kinderen aan het bewegen te krijgen. Je moet ook in de vrije tijd kinderen laten bewegen, anders heeft een beetje bewegen in de gymles eigenlijk niet zoveel zin.

Het belangrijkste wat kinderen kunnen leren op school volgens Semmy Schilt is dat je met hard werken heel veel kan bereiken. "Dat klinkt misschien een beetje gek op de basisschool, maar zelf had ik hulp met spraak en dat is juist in die tijd erg belangrijk. Om extra geholpen te worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je zelf je laten horen over wat volgens jou goed onderwijs is? Mail dan naar onderwijs@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie