Tweede Kamerverkiezingen 2023
EO

'Campagne Timmermans zit vol gemiste kansen'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Campagne Timmermans zit vol gemiste kansen'

Er zijn nog maar acht dagen tot de verkiezingen en er begint zich een tweestrijd af te tekenen tussen de VVD en NSC. Frans Timmermans, die Brussel verliet om namens GroenLinks-PvdA premier te worden, ligt achter. Zijn campagne loopt niet zo lekker, vindt oud-campagnestrateeg Raymond Mens. "Ik zie zoveel kansen maar die worden niet benut", zegt hij in De Spindoctors.

#19 - Wat moet Timmermans nou? (S05) - De Spindoctors

Mens was verbonden aan de VVD, maar vindt Timmermans wel geschikt als premier. "Ik ben VVD’er maar niet zo’n rechts iemand die denkt dat het land naar de knoppen gaat als Timmermans premier wordt", zegt hij. Toch ziet hij het niet gebeuren, omdat de campagne niet lekker loopt. "Er zit zoveel meer in!"

Zondagavond was Frans Timmermans afwezig tijdens het RTL debat. Dom, vindt Mens. "Wéér een gemiste kans. Hij had daar moeten zijn. Nu zag je dat Dilan Yesilgöz de show stal." Het tripje naar Malaga wat Frans Timmermans afgelopen weekend had, was ook erg onhandig, vindt Mens. "Ik keek zaterdagavond naar het achtuurjournaal. Je ziet Mark Rutte in Almere, je ziet Bontenbal overal en nergens, maar Timmermans zie je nergens omdat hij in een vliegtuig zit", vindt hij.

Internationaal georiënteerd

Julia Wouters, de andere vaste stem in De Spindoctors, vraagt zich af of GroenLinks-PvdA-stemmers het wel zo erg vinden, omdat Timmermans geen snoepreisje had, maar naar een belangrijke internationale meeting ging. "Sociaaldemocraten zijn internationaal georiënteerd. Timmermans heeft daar gepraat met de leider van de sociaaldemocraten in Israël, dat lijkt me hartstikke nuttig."

Ze verbaast zich er echter wel over dat Timmermans het pas op zondagochtend in WNL Op Zondag uitlegde wat hij daar deed. "Waarom hebben ze dat niet eerder gedaan?" Ze hadden het als kracht moeten brengen, denkt ze: "De rest staat lullige flyertjes uit te delen en hij gaat naar een belangrijke bijeenkomst."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie