appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De Spindoctors

Wie kun je beter vragen hoe spindoctors werken dan een spindoctor zelf? Dit is de Dag heeft er zelfs twee gevonden om jou door de verkiezingscampagne te helpen richting 17 maart. Hoe proberen politieke partijen zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk te maken om op te stemmen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer? En wat doen ze om concurrenten onaantrekkelijk te laten lijken?

Oud-spindoctor Jack de Vries van het CDA en voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters vertellen het je dagelijks in De Spindoctors. We starten de podcast iedere werkdag vanaf 1 maart live bij Dit is de Dag op NPO Radio 1, en de hele podcast vind je op je favoriete platform. Heb je vragen? Stel ze aan Jack en Julia via podcastradio1@eo.nl.

Podcast afleveringen

Vorige week was politiek Den Haag nog in rep en roer, maar langzaamaan komen de gemoederen tot bedaren en dat mede dankzij een indrukwekkend VVD-offensief. Je kon de tv niet aanzetten of daar zat een VVD-mastodont. Hoe spinden zij de situatie weer recht?  En kan die andere mastodont: Herman Tjeenk Willink de formatie weer op de baan krijgen? 

#17 - De grote verkenningsdebatspecial

donderdag 1 april 2021, 21:02 uur

Desperate times call for desperate measures en omdat demissionair premier Rutte donderdag zwaar onder vuur kwam te liggen in het Kamerdebat hebben we bij Dit is de Dag op NPO Radio 1 een speciale aflevering met de Spindoctors gemaakt. Naast de jullie vertrouwde namen Jack de Vries en Julia Wouters hoor je VVD-campagne strateeg Jan Driessen, NRC-journalist Mark Lievisse Adriaanse, hoogleraar staatsrecht Wim Voermans, en politiek verslaggever Joost Vullings.

#16 - Heimwee naar de koning door ‘Ollongate’

donderdag 25 maart 2021, 20:22 uur

Het is een roerige eerste week in de formatie. Er zijn fluistercampagnes, coronabesmettingen en door de onbedekte aantekeningen van Ollongren moet de verkenning weer helemaal opnieuw. Onze spindoctors kijken met enige weemoed terug naar de tijd dat er nog een koning was die de formatie leidde.

#15 - Hoe spin je jezelf de formatie in?

donderdag 18 maart 2021, 19:52 uur

In den Haag is er geen tijd om feest te vieren of wonden te likken. Er moet geformeerd worden. Daarbij is het van belang hoe je de uitslag spint en framed. Live vanuit de studio geven voormalig spindoctors Julia Wouters en Jack de Vries hun visie en advies.

#14 - ‘Volt en VVD winnaars van de campagne’

woensdag 17 maart 2021, 19:44 uur

Het is de avond van de uitslag en onze spindoctors zitten live in Nieuwspoort om de campagnes nog eens grondig door te lichten. Wie deed het het best? en wat zijn leermomenten?

#10 - De duim van Rutte en hoe je op een barkruk zit

donderdag 11 maart 2021, 20:36 uur

Op tv is tachtig procent van wat een politicus zegt lichaamstaal en daar moet je gebruik van maken. Zoals zo vaak is voorbereiding de sleutel. Onze voormalig spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters vertellen wat werkt en wat juist niet.

#9 - De spots ontspind

woensdag 10 maart 2021, 20:26 uur

Onze spindoctors hebben de campagnespotjes van de verschillende partijen eens grondig bestudeerd en daar viel genoeg over te zeggen. Wie heeft de beste spot?

#8 - De ‘Ik maak hem even af’

dinsdag 9 maart 2021, 20:45 uur

Wie de afgelopen weken ergens een debat heeft gezien, moet het zijn opgevallen: De ‘Ik maak hem even af’ is alom vertegenwoordigd. Welke retorische trucs hebben politici nog meer in hun arsenaal, hoe kom je überhaupt aan het woord in een debat en last but not least: hoe overleef je die verschrikkelijke roast bij Nieuwsuur? Voormalig spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters vertellen de tips en de tricks.

#7 - De dans om Kaag

maandag 8 maart 2021, 19:30 uur

Er moet natuurlijk eerst nog gekozen worden, maar stiekem denken de partijen al aan de formatie, want wie gaat er straks met wie? Voormalig spindoctors Julia Wouters en Jack de Vries vertellen hoe je daar het meest van profiteert.

Hoe speelt seksisme een rol in de verkiezingen, in hoeverre is uiterlijk van de lijsttrekker van belang en waarom zou je je partner juist wel noemen of juist niet? Voormalig spindoctors Julia Wouters en Jack de Vries prikken dwars door het gespin heen en schijnen hun licht op het dagelijkse campagnenieuws.

De strijdkassen van de politieke partijen worden aangewend om de kiezers vooral ook op de sociale media te bereiken. Is dat effectief en waar komt dat geld vandaan? Spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters geven in deze aflevering weer eens hun eigen spin aan het laatste politieke nieuws.

#3 - Die rotpeilingen van je!

dinsdag 2 maart 2021, 20:48 uur

Nu de emoties van politici tot in de puntjes worden geanalyseerd, is het nog belangrijker voor de lijsttrekkers hun gezichten in de plooi te houden. Maar lukt dat ook altijd?

#2 - CPB-doorrekeningen? Een schijnwerkelijkheid

maandag 1 maart 2021, 20:14 uur

De campagnes draaien op volle toeren en het eerste grote lijsttrekkersdebat is achter de rug. In de hoop op game-changers probeerden de lijsttrekkers te spinnen en te framen, maar lukte dat ook? En wie lukte het vooral niet? Voormalig spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters vertellen wat hun opviel in de verkiezingsstrijd.

In De Spindoctors ontrafelen oud-CDA-spindoctor Jack de Vries en oud-PvdA-adviseur Julia Wouters de verkiezingscampagne. In de eerste aflevering, live op NPO Radio 1, wordt het Radio 1-debat geanalyseerd. De winnaar heet Geert Wilders...

Trailer De Spindoctors

woensdag 17 februari 2021, 16:48 uur

Wie kun je beter vragen hoe spindoctors werken dan een spindoctor zelf? Tijs van den Brink heeft er zelfs twee gevonden om jou door de verkiezingscampagne te helpen richting 17 maart. Hoe proberen politieke partijen zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk te maken om op te stemmen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer? En wat doen ze om concurrenten onaantrekkelijk te laten lijken?

Oud-spindoctor Jack de Vries van het CDA en voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters vertellen het je dagelijks in De Spindoctors. We starten de podcast iedere werkdag vanaf 1 maart live bij Dit is de Dag op NPO Radio 1, en de hele podcast vind je op je favoriete platform. Heb je vragen? Stel ze aan Jack en Julia via podcastradio1@eo.nl.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1