Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'AI mag niet bepalen wie naar de huisarts mag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'AI mag niet bepalen wie naar de huisarts mag'

Een uur in de wacht staan voordat je een doktersassistent aan de lijn krijgt. Om een einde te maken aan die lange wachttijden doen zestien huisartsenpraktijken mee aan een pilot. In plaats van de doktersassistente beoordeelt een AI-tool of de patient een afspraak nodig heeft.

Zou het goed zijn als ook andere praktijken met deze software aan de slag gaan?

Onze stelling vandaag: AI mag niet bepalen wie naar de huisarts mag.

Ben je bang dat het door tussenkomst van AI-software moeilijker wordt om een afspraak bij de huisarts te krijgen? Of sta je nu regelmatig in de wacht en denk je dat kunstmatige intelligentie kan helpen de druk op huisartsassistenten te verlichten? Ben je huisarts of -assistent en kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie