Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Schiphol zonder geluidsoverlast is een illusie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Schiphol zonder geluidsoverlast is een illusie'

Schendt de Nederlandse staat mensenrechten van omwonenden van Schiphol? Deze vraag staat vandaag centraal bij de zaak die bewoners hebben aangespannen tegen de Staat. Die moet volgens hen meer doen om geluidshinder te verminderen.

Volgens de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) gaat het om honderdduizenden Nederlanders van wie grondrechten worden geschonden. Het RBV wil het aantal vluchten zo ver omlaag dat ons land voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Maar is een fundamentele reductie van het aantal Schipholvluchten wel reëel? Uit talloze onderzoeken blijkt dat Nederlanders willen blijven vliegen. Bovendien bleek eerder dat plannen van het demissionaire kabinet om het aantal vluchten van Schiphol te verminderen werden tegengehouden door Amerika en de Europese Unie.

Daarom is de stelling vandaag: 'Schiphol zonder geluidsoverlast is een illusie'

Heb je zelf last van geluid van de luchthaven? Hoe uit zich dat? Denk je dat het op te lossen is of vind je misschien dat we steeds meer een klaagvolkje worden? Of leef je mee met omwonenden die vrijwel dagelijks uit hun slaap worden gehouden en die wel dertig keer per uur een vliegtuig boven hun huis horen razen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie