Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona'

Nu het aantal coronabesmettingen in China explodeert, nemen steeds meer landen maatregelen tegen reizigers. Onder meer de VS, Japan en Italië vragen om een testbewijs van reizigers uit China. Nederland doet dit nog niet, omdat er geen sprake is van een een 'nieuwe gevaarlijke coronavariant'. Al is daar eigenlijk weinig zicht op; China monitort dit niet.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona.'

In Italië bleek na testen bijna de helft van de reizigers vanuit China besmet. Is dat iets waar je bezorgd over bent? Zie je jezelf alweer in quarantaine zitten met gesloten winkels en scholen? Of moet je er niet aan denken om weer terug te gaan naar maatregelen en kunnen we nu vertrouwen op onze hoge vaccinatiegraad?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie