Stand.nl

Stand.nl: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona'

KRO-NCRV
foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona'

Nu het aantal coronabesmettingen in China explodeert, nemen steeds meer landen maatregelen tegen reizigers. Onder meer de VS, Japan en Italië vragen om een testbewijs van reizigers uit China. Nederland doet dit nog niet, omdat er geen sprake is van een een 'nieuwe gevaarlijke coronavariant'. Al is daar eigenlijk weinig zicht op; China monitort dit niet.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Ook Nederland moet reizigers uit China testen op corona.'

In Italië bleek na testen bijna de helft van de reizigers vanuit China besmet. Is dat iets waar je bezorgd over bent? Zie je jezelf alweer in quarantaine zitten met gesloten winkels en scholen? Of moet je er niet aan denken om weer terug te gaan naar maatregelen en kunnen we nu vertrouwen op onze hoge vaccinatiegraad?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie