Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl 'Er is meer Europese grensbewaking nodig om grip te krijgen op migratie'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl 'Er is meer Europese grensbewaking nodig om grip te krijgen op migratie'

Het CDA wil dat de Europese buitengrenzen beter worden bewaakt om illegale migratie tegen te gaan. Zo zouden er onder andere fysieke grenzen moeten worden opgericht en moet de Europese grensbewakingsdienst Frontex fors worden uitgebreid.

CDA-partijleider Heerma schrijft in een ingezonden brief in de Volkskrant dat de instroom van illegale migranten dit jaar fors is toegenomen. Met zijn plan wil hij mensensmokkelaars en autoritaire regimes die de Europese samenleving willen ontwrichten een halt toeroepen.

Vandaag de stelling: 'Er is meer Europese grensbewaking nodig om grip te krijgen op migratie.'

Denkt u ook dat méér grensbewaking de oplossing is om illegale migratie tegen te gaan? Of vinden mensen altijd wel een manier om grenzen over te steken? En is het opwerpen van fysieke barrières aan de grenzen een goede methode?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie