Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het mkb-energiepakket geeft ondernemers voldoende steun'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het mkb-energiepakket geeft ondernemers voldoende steun'

Het mkb moest er een tijd op wachten, maar het kabinet heeft bijna het steunpakket voor de stijgende energiekosten rond. Volgens ingewijden wil het kabinet met dit pakket de helft van de stijging in energiekosten vergoeden, tot 160.000 euro per bedrijf.

Het steunpakket zou gaan gelden voor bedrijven tot 250 medewerkers, die minstens 12,5 procent van hun omzet aan energie kwijt zijn. Het zal pas vanaf het voorjaar ingaan, dus moeten de bedrijven tot die tijd extra schulden maken. De steun geldt wel voor meer dan een jaar.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het verwachte energiepakket geeft ondernemers voldoende steun.

Hoe denk jij over deze regeling? Ben jij zelf ondernemer met hoge energiekosten? Kom jij in aanmerking voor dit pakket, of net niet? Worden ondernemers hier genoeg mee geholpen? Of zitten er te veel voorwaarden aan en moeten ondernemers zich alsnog te veel in de schulden steken?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie