Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De norm om energietoeslag te krijgen moet overal hetzelfde zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De norm om energietoeslag te krijgen moet overal hetzelfde zijn'

De grens waarbij je recht hebt op 1.300 euro energietoeslag kan flink verschillen per gemeente. Het kabinet wil dat de toeslag geldt voor mensen met een inkomen van 120 procent van de bijstandsnorm. Maar bij meerdere gemeenten is de grens ruimer gesteld.

Daar krijg je de toeslag bijvoorbeeld als je 130 of zelfs 150 procent van de bijstandsnorm verdient. De stelling: 'De norm om energietoeslag te krijgen moet overal hetzelfde zijn.'

Is het onwenselijk en misschien zelfs oneerlijk dat waar je woont bepaalt of je toeslag krijgt of moeten gemeenten de vrijheid hebben om zelf te bepalen waar de grens ligt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie