Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gaswinning bij de Wadden is onvermijdelijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gaswinning bij de Wadden is onvermijdelijk'

Het is volgens sommigen dé manier om de Nederlandse gasvoorraad aan te vullen. Anderen vinden dat je hoe dan ook van de kwetsbare natuur in het Waddengebied moet afblijven. Nu de financiering rond is, staat niks gasboringen boven Schiermonnikoog in de weg.

Daarom vandaag de stelling: 'Gaswinning bij de Wadden is onvermijdelijk'.

In juni hakte staatssecretaris Vijlbrief van Economische Zaken de knoop al door dat de boringen mochten doorgaan. Nu zijn er drie bedrijven die met 500 miljoen euro die exploitatie op zich willen nemen. Alle seinen staat dus op groen. Wat vind jij: moeten we in deze tijden van energieschaarste ons eigen gas opboren? Of is het Waddengebied de allerlaatste plek waar je dit soort ingrijpende boringen moeten doen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie