Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het dempen van de brandstofprijzen is een slecht idee'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het dempen van de brandstofprijzen is een slecht idee'

De prijsstijging van benzine en diesel moet beperkt blijven volgens een Kamermeerderheid. Door een aanstaande verhoging van de accijnzen zou vanaf 1 januari brandstof aan de pomp 21 cent per liter duurder worden, maar dat lijkt nu niet door te gaan.

Het is natuurlijk prettig als prijzen niet stijgen, toch is er ook kritiek op de maatregel. Want met een dergelijke generieke maatregel steun je iedereen in plaats van alleen de mensen met lage inkomens. Daarnaast zorgt een demping op de prijzen dat mensen in benzineauto's blijven rijden, wat weer slecht is voor het milieu.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het dempen van de brandstofprijzen is een slecht idee.

Wat denk jij? Ben je blij dat een meerderheid van de Kamer de verhoging van de accijnzen wil beperken? Of denk je dat er op een andere manier met brandstofprijzen moet worden omgegaan dan alleen de accijnsknop te draaien?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie