Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De druk op politici moet omlaag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De druk op politici moet omlaag'

De druk op politici is veel te hoog. Dat stelt Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet op sociale media dit weekend nadat vorige week twee Kamerleden zijn uitgevallen door de hoge werkdruk. Het is niet de eerste keer dat er wordt geklaagd over de vele uren, beperkte ondersteuning en de vele haatreacties die politici ontvangen. 'Politici zijn een speelbal van de publieke opinie en social media geworden', zegt ze.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: De druk op politici moet omlaag.

Wat vind jij? Moet misschien het aantal Tweede Kamerleden omhoog? Moet er eindelijk eens goed worden geïnvesteerd in de ondersteuning voor politici? En hoe zou een respectvoller klimaat mogelijk zijn voor politici? Welke rol spelen politici daar zelf in?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie