Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Natuurherstelwet van Timmermans moet er komen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Natuurherstelwet van Timmermans moet er komen'

Na maanden van heftige discussies en maar liefst 2500 wijzigingen, wordt er vandaag in het Europees Parlement gestemd over de Natuurherstelwet. Frans Timmermans ging met dit wetsvoorstel de boer op en vond vele tegenstanders die zeggen te vrezen dat het land dan weer op slot gaat.

Volgens voorstanders gaan er vooral spookverhalen rond over de wet, zo stevig is die namelijk niet. Bovendien gaat het om een inspanningsverplichting. Maar het doel van de wet blijft: aangetaste natuur in de Europese Unie laten herstellen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'De Natuurherstelwet van Timmermans moet er komen'.

Wat denk jij? Is deze wet in het algemeen belang en moet er nu iets gedaan worden aan natuurherstel? Of gaat de wet er alleen maar voor zorgen dat er nog meer projecten stil komen te staan?

Laat het ons weten in de community of te bellen naar 0800 - 1101.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie