Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Mark Rutte is precies wat de NAVO nu nodig heeft'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Mark Rutte is precies wat de NAVO nu nodig heeft'

Turkije steunt demissionair premier Mark Rutte als nieuwe baas van de NAVO. Dat heeft de Turkse president Erdogan gisteren medegedeeld aan de andere bondgenoten. Daarmee blijven er nog maar drie landen over die nog over de streep moeten worden gehaald.

Met de dreiging vanuit Rusland en de mogelijke herverkiezing van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump moet de NAVO-leider volgens deskundigen iemand zijn die alle 32 lidstaten bij elkaar houdt. En laat Rutte daar nu veel ervaring mee hebben.

De stelling is daarom vandaag: Mark Rutte is precies wat de NAVO nu nodig heeft

Denk jij dat Rutte, die door vriend en vijand geprezen wordt als politieke allemansvriend, dé man is om alle neuzen in de NAVO dezelfde kant op te krijgen? En ook daarbuiten: in gesprekken met andere wereldmachten. Of vraagt de positie van secretaris-generaal van de NAVO om hele andere vaardigheden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie