PSV-trainer neemt opnieuw risico, Utrecht laat kansen liggen

2. PSV-trainer neemt opnieuw risico, Utrecht laat kansen liggen

De voorsprong van twee doelpunten die PSV opbouwde in de eerste helft tegen FC Utrecht bleek voldoende voor een zege. Trainer Roger Schmidt haalde in de tweede helft wederom zijn beste spelers naar de kant. FC Utrecht kreeg kans op kans, maar mede dankzij wereldreddingen van Yvon Mvogo bleef het bij 2-1.

De doelpunten van PSV waren van grote klasse. Eerst scoorde Donyell Malen met een schitterende voetbeweging achter het standbeen. Vervolgens werd een glimp van de klasse van Mohamed Ihatteren zichtbaar. Uit stand plaatste hij de bal in de kruising. De aanvallende middenvelder sprong trots in de armen van zijn trainer.

Wissels

PSV nam na rust wat gas terug. Pablo Rosario werd teruggeschoven naar de verdediging om de wedstrijd over de streep te trekken. Mario Götze, Ihattaren, Malen en Philipp Max werden gewisseld. Dat betekende een verschil van dag en nacht. De Utrechters kwamen terug in de wedstrijd via invaller Mimoun Mahi, die vervolgens nog eens vier kansen kreeg. Mvogo hield PSV op de been. PSV-debutant Yorbe Vertessen ging nog alleen op de keeper af, maar was nog te onzorgvuldig in de afronding.

Onorthodox

Schmidt maakte het dus nog spannend met zijn wissels. Hij koos niet voor de gemakkelijke weg naar drie punten, maar ook op onorthodoxe wijze werd de overwinning behaald. PSV stijgt naar de tweede plaats. De Eindhovenaren gaan over Vitesse heen, dat eerder vandaag gelijk speelde tegen Heerenveen. FC Twente en AZ staan om 20.00 uur nog tegenover elkaar.