Sport
NOS

Europees voetbal voor Feyenoord na 2-0 zege op FC Utrecht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Europees voetbal voor Feyenoord na 2-0 zege op FC Utrecht

Feyenoord heeft een Europees ticket gegrepen. De club uit Rotterdam mag uitkomen in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. FC Utrecht werd in De Kuip in een play-off om het laatste Europese ticket met 2-0 verslagen.

Feyenoord begon energiek, maar was in de passing te slordig. Utrecht, dat gokte op Gyrano Kerks snelheid, stond bovendien achterin als een huis. Luis Sinisterra vond al kappend toch een weg en haalde fraai uit: 1-0. De statisch ogende bezoekers stonden voor rust vast en werden amper dreigend. Leroy Fer kwam goed weg met geel na een forse tackle op Sander van de Streek.

Utrecht kwam na de rust los, maar Justin Bijlow hield Kerk van de 1-1 af. Feyenoord liep terug en vergat zelf te voetballen. Het kwam ermee weg en Bryan Linssen counterde nog naar 2-0. In de slotfase werd het nog even grimmig, maar scheidsrechter Higler hoefde geen rode kaart te trekken.

Zo sloot Dick Advocaat zijn carrière als clubtrainer met een bescheiden prijs af. Advocaat vertrok direct na het laatste fluitsignaal emotioneel naar de kleedkamer.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie