NOS

Feyenoord drukt FC Volendam dieper in de problemen

2. Feyenoord drukt FC Volendam dieper in de problemen

Feyenoord sloeg twee keer toe tegen FC Volendam, terwijl er in de uitwedstrijd veel kansen waren op meer goals. Door de 0-2 nederlaag blijft Volendam laatste in de eredivisie.

Spits Danilo had drie kansen nodig voor een goal na een kwartier spelen. De voorzet van Javairô Dilrosun was op maat, waardoor hij een hoek kon uitzoeken. Feyenoord had het meeste balbezit en mocht van Volendam tot de zestien komen.

Sebastian Szymański zette met een afstandsschot Feyenoord op een ruimere marge. Volendam was in de eerste helft beperkt tot standaardsituaties. Brian Plat nam een afgeslagen aanval in een keer op de schoen. Via de rug van Orkun Kökcü eindigde de bal naast. Spannend werd het niet meer na rust. Feyenoord liet enkel kansen op een uitbreiding van de score liggen.

De Rotterdammers treffen voor de vervroegde winterstop nog Cambuur en Excelsior. Volendam heeft uit de eerste dertien wedstrijden zes punten. Een overwinning van nummer 16 FC Emmen maakte het verschil alleen maar groter.

FC Twente-Go Ahead Eagles

Tegelijkertijd heeft FC Twente niet weten te winnen van Go Ahead Eagles. Ricky van Wolfswinkel scoorde in de eerste helft een penalty. Een paar minuten voor tijd deed Willum Thór Willumsson hetzelfde voor de bezoekers. 1-1 dus in Enschede. Om 16.45 uur begint de topper Ajax-PSV.