AZ en FC Twente houden elkaar in evenwicht

2. AZ en FC Twente houden elkaar in evenwicht

AZ en FC Twente houden een punt over aan de onderlinge confrontatie. In de tweede helft kwamen beide ploegen een keer tot scoren: 1-1.

De eerste helft was het aanzien niet waard. Het was zelfs de helft met de meeste mislukte passes van dit nog jonge seizoen. Beide ploegen verloren een steunpilaar met een blessure. Bij AZ kon Hakon Evjen niet verder en bij Twente ging Mathias Kjölö er al voor de rust uit.

Na de pauze kwam AZ vaker dicht bij de goal. Vooral Jens Odgaard had kunnen scoren. Hij stond vrij bij de tweede paal, maar kon het doel niet vinden. De derde kans op rij was scheepsrecht voor de Alkmaarders. Odgaard trof de verre kruising na een van richting veranderd schot.

Daarna was het aan Twente dat in de aanval trok. Met succes. Eerst mikte de ploeg van Ron Jans op de paal en knalde Ramiz Zerrouki op de lat. Invaller Manfred Ugalde had meer succes. De aanvaller speelde zich knap vrij en rondde goed af. De laatste minuten ging het over en weer, maar vielen er geen doelpunten meer.

Derby

De Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta sluiten speelronde zes in de eredivisie vanavond om 20.00 uur af met de derby. Live flitsen van deze wedstrijd zijn te horen in de reguliere programmering van NPO Radio 1.