Sport
NOS

Zwolle eenvoudige tussenstop voor Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwolle eenvoudige tussenstop voor Ajax

Ajax had vrijwel niets te duchten van PEC Zwolle. De uitwedstrijd werd met 0-2 gewonnen. De Amsterdammers verspilden weinig krachten halverwege het Europese treffen met Young Boys.

PEC moest gaandeweg het initiatief aan de bezoekers laten. En hoewel Virgil Misidjan een kans kreeg op de 1-0, hing een Ajax-goal in de lucht. Die kwam op naam van David Neres, die met links de verre hoek vond. Hierdoor zat Ajax op rozen. Na slecht wegwerken van PEC zorgde Nicolas Tagliafico voor de 0-2. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn.

Ondanks een paar slordigheidjes hield Ajax in de tweede helft de controle over de wedstrijd. De ploeg uit Zwolle ontkwam aan een ruime nederlaag doordat Xavier Mous een paar keer redding bracht. Hij keerde een kopbal van Sebastien Haller en hield ook Davy Klaassen van scoren af.

De wedstrijd tegen PEC was een bijzondere voor trainer Erik ten Hag, zijn honderdste wedstrijd. In die honderd wedstrijden had hij het hoogste puntenmoyenne van alle Ajax-trainers in de historie. NOS Langs de Lijn belde met Aad de Mos, die het record tot nu toe in handen had.

Ajax blijft de ruime koploper in de Eredivisie. Dan zag het vandaag ook nog de eerste concurrent PSV gelijk spelen tegen Feyenoord. Donderdag moet Ajax zich melden in Bern voor de return in de achtste finale van de Europa League. Ajax staat donderdag met een 3-0 voorsprong aan de aftrap.

Ster advertentie
Ster advertentie