Sport

Formule 1-podcast #11: 'Lewis was in eigen huis een slechte winnaar'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1-podcast #11: 'Lewis was in eigen huis een slechte winnaar'

De crash van Max Verstappen en het moddergooien dat daarna ontstond, wordt uitgebreid besproken in de NOS Formule 1-podcast. Presentator Amber Brantsen blikt met verslaggever Louis Dekker en oud-Formule 1-coureur Jan Lammers terug op de Grand Prix van Silverstone.

#11 - 'Lewis was in eigen huis een slechte winnaar' (S03) - NOS Formule 1-Podcast

Verstappen werd in de eerste ronde aangetikt door zijn grote concurrent Lewis Hamilton en belandde daarna hard in de bandenstapel. Verstappen moest naar het ziekenhuis en zijn race was logischerwijs ten einde. Hamilton kon zijn weg wel vervolgen en kreeg een tijdstraf van tien seconden.

Veel impact had die sanctie niet, want de Mercedescoureur kwam als eerste over de finish. "Dit had een zodanige impact op de race en de hele titelstrijd. Hier had de wedstrijdleiding harder moeten ingrijpen", zegt Dekker.

Ongepast feestje

Door de overwinning loopt Hamilton in het WK-klassement in op Verstappen en na afloop was de Brit tevreden. Hij vierde uitbundig een feestje en volgens Lammers was dat ongepast.

Dekker vult aan: "Het was geen fraai moment. We hebben het in de sport vaak over mensen die niet tegen hun verlies kunnen. Lewis Hamilton was gisteren in eigen huis, zijn thuisrace, een slechte winnaar."

NOS Formule 1-podcast

Wil je geen enkele aflevering van de NOS Formule 1-podcast meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app. Deze aflevering terugluisteren kan ook op de website van de NPO Radio 1, of via NPO Luister.

Ster advertentie
Ster advertentie