Sport

De Kopgroep: 'Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel...'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: 'Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel...'

Podcast De Kopgroep is vol lof over de prestatie van Mark Cavendish, die met de etappe van gisteren het record Tour-overwinningen van Eddy Merckx evenaarde. "En dat record gaat er nog wel aan deze Tour," voorspelt Martijn vanuit Frankrijk.

#14 - Tour: 24 karaats (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Mart neemt zijn spreekwoordelijke hoed af voor de Britse sprinter: "De manier waarop 'ie het doet is geweldig. Ik ben nooit fan van hem geweest, ik vond hem een plurk op twee wielen. Maar hij komt terug op een manier die ongekend is. En hij zet 24 karaats sprints neer. Wat een venijn heeft dat mannetje nog in zijn kuiten hangen."

Ravijn

De heren blikken ook nog even terug op de nare valpartij van gisteren, waarbij half Team DSM in het ravijn verdween. Martijn refereert aan een filmpje dat de ploeg op Twitter deelde:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Martijn staat de val zo'n beetje gelijk aan het seizoen van de Nederlandse ploeg; het loopt allemaal niet zo vlotjes.

Een dag voor aanvallers

De etappe die vandaag op het programma staat is een mooie rit om goed voor op de bank of stoel te gaan zitten, vindt Martijn. "Geen bergen, maar heuvels. We rijden een beetje richting de Pyreneeën en dat merk je aan het profiel. Vijf gecategoriseerde klimmetjes van de tweede of derde categorie. Mark Cavendish gaat vandaag niet z'n 35ste overwinning behalen, het is een dag voor aanvallers."

Natte Vinger

De Natte Vinger wordt weer in de lucht gestoken en vanwege het parcours is het voor Martijn duidelijk dat Bauke Mollema vandaag als eerste over de streep komt. Mart had Mollema ook in gedachten, maar kiest vanwege het spel voor diens ploeggenoot Jasper Stuyven. Joost vermoedt dat Ide Schelling wel weer wat bergpunten wil sprokkelen en voorspelt dat hij daarmee ook deze etappe zal winnen. Weet jij het beter? Laat het ons weten via ons Instagram-account en win onze fantastische fietsbel, waar Joost deze aflevering ook nog een weergaloze productpresentatie van geeft.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie