Sport

De Kopgroep: 'Als je Vos in de groep hebt, drink je niet elke dag champagne'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: 'Als je Vos in de groep hebt, drink je niet elke dag champagne'

Roxane Knetemann haakt weer aan bij De Kopgroep, en dat komt mooi uit, want Joost heeft een vraag over het vieren van de winst na een etappe...

#13 - Tour: Champagne (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

"Wordt dat altijd gevierd met champagne?" Wil Joost van Roxane weten. "Als ik erbij ben wel!" antwoordt Roxane. "Ik weet niet of jullie het gezien hebben, maar Marianne Vos won gisteren haar 30ste overwinning in de Giro. Als je Vos in de ploeg hebt, drink je niet elke dag champagne. Klinkt een beetje arrogant, maar dan zit je gewoon bijna elke avond aan de champagne. Dat was voor veel meiden toch een beetje te veel van het goede."

Joost vraagt zich af of er ook wel eens met een ander drankje geproost wordt. Mart herinnert zich het drankje dat Joop Zoetemelk wilde nadat hij in 1985 wereldkampioen op de weg werd. "Hij werd na afloop gehuldigd door de KNWU, we stonden met z'n allen klaar met Spumante en er werd gevraagd: 'Joop, wat drink jij?' Zijn antwoord was: 'geef mij maar een Fanta'!

Er wordt nog even doorgepraat over de overwinning van Vos. Want ook in de Tour de France bleef die niet opgemerkt. Veelwinnaar Marc Cavendish vroeg middels een Instagrampost aandacht voor de bijzondere prestatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roxane, zelf groot fan van Cavendish, was er een beetje jaloers op, maar had er ook gemengde gevoelens bij: "Eigenlijk is het toch best een beetje gek, dat het wereldnieuws wordt omdat een mannelijke renner het onder de aandacht brengt. Dat hoort toch eigenlijk helemaal niet zo bijzonder te zijn? We hopen dat dat verandert met de vrouwen Tour die volgend jaar een week is en aansluit aan de Tour voor mannen."

Mart constateert dat er in de sport geen sprake is van revolutie, maar van evolutie. "De evolutie van vrouwenwielrennen is nog steeds bezig. Maar ik vind wel dat het een vrij ruime plaats krijgt in Nederland."

Natte Vinger

Terug naar het mannenwielrennen, want wie zal er vanavond aan de champagne zitten in Frankrijk? Roxane voorspelt - hoe kan het ook anders - Mark Cavendish. De heren hopen met haar mee op Tourgeschiedenis, maar voorspellen om het spannend te houden zelf anders. Mart gaat voor Ion Izagirre, Martijn voor Mads Pedersen en Joost zet nog eens in op Jasper Philipsen. Weet jij het beter? Doe dan mee via ons Instagram-account en win een De Kopgroep fietsbel!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie