Sport

De Kopgroep: Vorentscheidung

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Vorentscheidung

Het is ongekend wat Mathieu van der Poel heeft klaargespeeld in de tijdrit. De Kopgroep wist het zeker: het zou vrij wel onmogelijk zijn dat hij het geel zou houden. Maar zoals wel vaker: Mathieu van der Poel tart met alle wielerwetten.

#5 - Tour: Vorentscheidung (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Martijn Hendriks slaat zich - met de kennis van nu - op de kop, want misschien hadden ze het wel moeten zien aankomen. "Hij had nog nooit een tijdrit van 27 kilometer gereden. Maar ja, zo'n inspanning van een half uur, dat kan Mathieu natuurlijk goed verteren." Tegelijkertijd lagen de argumenten tegen deze prestatie voor het oprapen: Van der Poel nog nooit in een windtunnel had gezeten, thuis heeft hij geen tijdritfiets staan en hij had niet geoefend op dit onderdeel. Volgens Martijn vergaten we daarbij één ding: "we hadden factor 'Mathieu van der Poel' zwaarder moeten laten wegen."

Het algemeen klassement in de Tour werd met de tijdrit behoorlijk opgeschut, allemaal ten faveure van één man: Tadej Pogacar. Mart Smeets: "Zijn souplesse valt op. Hij rijdt zo ontzettend gemakkelijk. Zoals de Vlamingen zeggen: hij rijdt op een zakdoek, zo goed." Pogacar heeft zich met deze etappe duidelijk geprofileerd. De concurrentie kan zich daar nog behoorlijk stuk op rijden, want aanval is de enige verdediging. Mart Smeets verwacht dat Primoz Roglic zich gaat herstellen en de aanval gaat openen. Ook Martijn wil nog niet te snel conclusies trekken, want de Tourkaravaan is nog niet in de bergen geweest. Joost Vullings haalt een aloud cliché van stal: "Parijs is nog ver".

De zesde etappe is een etappe van het vlakste soort, dus De Kopgroep verwacht wederom een massasprint. Mart Smeets verwacht dat de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli de etappe pakt, Martijn Hendriks zet zijn geld in op Mark Cavendish en Joost Vullings geeft niet op: hij verwacht wederom een overwinning van Cees Bol.

Weet jij het beter? Doe je voorspelling via het Instagram-account van De Kopgroep en win een De Kopgroep fietsbel!

Ster advertentie
Ster advertentie